Ga door naar hoofdinhoud
Valpreventie Zo blijft u overeind

Presentatie Zo blijft u overeind en voorkomt u een val

Wil je voorlichting geven aan ouderen over vitaal ouder worden? En over wat ze zelf kunnen doen om een val te voorkomen? Wij hebben een presentatie gemaakt die je hiervoor kunt gebruiken. Als basis gebruikten we de folder: Zo blijf je overeind en voorkom je een val.

Voorlichting over vallen helpt!

Wist je dat ouderen zich vaak niet bewust zijn van hun risico op een val? Voorlichtingsbijeenkomsten kunnen dit bewustzijn vergroten. Om je te helpen bij het geven van een voorlichtingsbijeenkomst hebben we de presentatie: Zo blijft u overeind en voorkomt u een val gemaakt. In de presentatie komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Ervaringen van aanwezige ouderen met vallen
  • Omgevingsfactoren die kunnen leiden tot een val
  • Persoonsfactoren die kunnen leiden tot een val
  • Tips om de kans op een val te verkleinen zoals het trainen van evenwicht en spierkracht, controleren van medicijnen, lekker en voedzaam eten, controleren van de ogen, goed passende schoenen en een veilig huis

Deze presentatie is gebaseerd op de folder en checklist: Zo blijft u overeind en voorkomt u een val. De brochure helpt je om jouw cliënten bewust te maken van hun valrisico en wat zij kunnen doen om dit risico te verlagen. Geef de folder mee zodat ouderen de informatie thuis rustig kunnen nalezen. Met de checklist kan jouw cliënt eenvoudig controleren of hij of zij al de belangrijkste dingen doet om vallen te voorkomen. 

Op de hoogte blijven van nieuws over valpreventie?

Meld je aan

Meer over onderwerpen:

Meer voor werkvelden:

Thema

Valpreventie

Elke 5 minuten belandt een 65-plusser op de Spoedeisende Hulp na een valongeval. De gevolgen van een val zijn enorm, zowel in persoonlijk leed als maatschappelijke zorgkosten. Het thema Valpreventie zet zich in om valletsel bij ouderen te verminderen.

Meer over dit thema
placeholder