Ga door naar hoofdinhoud
Meisje met koptelefoon achter laptop
Onderwerp

Gehoorschade bij kinderen

Gehoorschade bij kinderen is een belangrijk gezondheidsprobleem dat gelukkig steeds meer aandacht krijgt. Wat kun je allemaal doen en adviseren om gehoorschade bij kinderen te voorkomen? Vroege signalering is belangrijk, net als voorlichting. Lees hieronder hoe we je kunnen helpen.

Naar alle informatie
placeholder
1 op de 7 kinderen
tussen 9-11 jaar heeft al beginnend gehoorverlies.

Wat doen wij eraan?

Wij maken ons hard voor de preventie van gehoorschade bij kinderen door hard geluid. Hiervoor werken we samen met diverse partners. Kennis over hoe vaak gehoorschade voorkomt, ontwikkelingen in risicogedrag en welke preventiemethoden écht werken, vormt de basis voor effectieve gehoorschadepreventie in Nederland. 

Gebruik de Kinderhoortest

Veilig omgaan met hard geluid voorkomt gehoorschade: door het volume zachter te zetten of door goede gehoorbescherming te dragen. Met een regelmatige hoortest wordt gehoorschade vroegtijdig opgespoord en kan de juiste behandeling gestart worden. Met de online Kinderhoortest kunnen kinderen van 6 t/m 12 jaar op een snelle en eenvoudige manier hun gehoor testen.
Naar Kinderhoortest

Toen onze dochter met piepende oren thuiskwam na een schoolfeest hebben we direct aan de bel getrokken. Na veel inspanningen om de school te overtuigen, waarbij ook geluidsmetingen zijn verricht, is uiteindelijk toegezegd dat er een geluidsbegrenzer van 88 decibel wordt ingesteld op de geluidsapparatuur op school.

Jan van der Steen

Vader

Expert

Foto van Lisanne de Regt
Consultant gehoorschadepreventie
Lisanne de Regt
Thema

Kinderveiligheid

Elke 6 minuten belandt er een kind op de Spoedeisende Hulp met letsel door een ongeval. Dit heeft veel impact op het leven van een kind én de ouders. Het letselpreventiethema Kinderveiligheid zet zich in om ernstig letsel bij kinderen te voorkomen.

Meer over dit thema
placeholder