Ga door naar hoofdinhoud
Baby in bad met vader erbij

Adviseer De 4 van Veilig in Bad

Een kind in bad doen is voor ouders altijd een gezellig moment. Maar een ongeluk is zó gebeurd. Zo kan een kind bijvoorbeeld nare brandwonden oplopen door heet water uit de kraan. Of erger nog: verdrinken. Al in een klein laagje water kan dit gebeuren. Ongelukken gebeuren vaak als ouders er niet bij zijn. Help mee om dit te voorkomen, wijs ouders op deze belangrijke adviezen.

Dit zijn de 4 belangrijkste adviezen:

 

Waarom zijn deze adviezen zo belangrijk?

Kinderen onder de vijf jaar lopen de grootste kans op de Spoedeisende Hulp terecht te komen door verdrinking. 1 op de 5 slachtoffers van verdrinking is een kind van 1 of 2 jaar. Op deze leeftijd kunnen kinderen nog niet zwemmen en zijn ze te jong om dat al te leren. Ongelukken gebeuren vooral in en om huis. Bijvoorbeeld in een opblaasbaar zwembadje of een vijver, en soms in bad.

Verwondingen bij kinderen door verbranding of verdrinking in de badkamer is in eerste plaats te voorkomen, door kinderen nooit alleen te laten in bad. Ook niet heel even. Help mee om verbranding en verdrinking bij kinderen te voorkomen, wijs ze op deze adviezen!

 

Op kinderveiligheid.nl, dé website voor ouders, staan alle info, adviezen en tips om verdrinking en verbranding te voorkomen

Samenwerken op dit onderwerp?

Foto van Mieke Cotterink
Expert Kinderveiligheid
Mieke Cotterink
Mieke is dè expert op het gebied van kinderveiligheid in en om huis bij VeiligheidNL.

Meer over onderwerpen:

Meer voor werkvelden:

Thema

Kinderveiligheid

Elke 6 minuten belandt er een kind op de Spoedeisende Hulp met letsel door een ongeval. Dit heeft veel impact op het leven van een kind én de ouders. Het letselpreventiethema Kinderveiligheid zet zich in om ernstig letsel bij kinderen te voorkomen.

Meer over dit thema
placeholder