
Kinderveiligheid
Ondersteuning bij Starten met de Risicomonitor
Eenvoudig een actueel en uniform veiligheids- en gezondheidsbeleid voor elke kinderopvanglocatie met de Risicomonitor.
Goed van start
Om goed van start te gaan, doorloop je als organisatie de volgende stappen:
- Onboarding – De hoofdcontactpersoon* richt het account eenmalig in.
- Invoeren beleid – Het bestaande veiligheids- en gezondheidsbeleid wordt ingevoerd.
- Inrichten beleidscyclus – De beleidscyclus wordt klaargezet voor alle locaties.
Aan de slag op locatie:
- Op 7 april ontvangen alle 'gewone' gebruikers een uitnodigingsmail om een account aan te maken óf zodra de organisatie een uitnodiging heeft gestuurd.
- Elke locatie maakt het beleid passend voor de eigen situatie. Heeft je organisatie maar één locatie? Dan kun je direct starten.
*De hoofd contactpersoon in de oude Risicomonitor ontvangt op 31 maart een uitnodiging om een nieuw Risicomonitor-account aan te maken. Dat kan dus ook een algemeen e-mailadres zijn. Dit e-mailadres is het admin account. Let op: Wil je als hoofd organisatiebeheerder (admin) een ander e-mailadres voor jouw Risicomonitor-account, start dan niet met de onboarding, maar neem contact met ons op om het e-mailadres aan te laten passen. Dat kan via risicomonitor@veiligheid.nl of 020 511 45 11
Tip
Tip
Neem de tijd voor een goede start. De initiële inrichting vraagt even aandacht, maar zodra alles staat, werken jullie efficiënter en overzichtelijker. Er is geen haast, want als het goed is, heeft elke locatie al een actueel veiligheids- en gezondheidsbeleid.
Wat kun je doen ter voorbereiding?
Denk alvast na over gebruikers, rollen en rechten. Wie moet er toegang krijgen? Wie wordt organisatiebeheerder? Wie beheert het beleid per locatie?
En bekijk de informatiesessies terug. Daarin zie je hoe de Risicomonitor werkt en welke vragen andere gebruikers daarover gesteld hebben.
We helpen je graag op weg!
In de onboarding-handleiding lichten we alle stappen toe. Download 'm hieronder.
Lees meer
Meer voor werkvelden:
Kinderveiligheid
Elke 6 minuten belandt er een kind op de Spoedeisende Hulp met letsel door een ongeval. Dit heeft veel impact op het leven van een kind én de ouders. Het letselpreventiethema Kinderveiligheid zet zich in om ernstig letsel bij kinderen te voorkomen.
Meld je aan voor onze e-mail updates om op de hoogte te blijven.