Ga door naar hoofdinhoud

Algemene Voorwaarden Risicomonitor

Elke kinderopvang locatie moet een actueel veiligheids- en gezondheidsbeleid hebben dat samen met de medewerkers wordt uitgevoerd in een doorlopend proces. Het gaat hierbij niet alleen om een sterk inhoudelijk document; het beleid moet in de praktijk ook leven en uitgevoerd worden. Ter ondersteuning van het opzetten en invullen van het vereiste veiligheids-en gezondheidsbeleid biedt VeiligheidNL een abonnement aan op de Risicomonitor.

Uitvoering van het beleid ligt bij organisatie die kinderopvang aanbiedt en deze blijft verantwoordelijk voor nakoming van de verplichtingen volgend uit de Wet IKK (Innovatie Kwaliteit Kinderopvang). Het hebben van een abonnement of gebruikmaken van de aangeboden applicatie biedt geen garantie op naleving van de wettelijke verplichtingen. 

Artikel 1: Definities 

1.1 In deze Algemene Voorwaarden hebben de met een hoofdletter beginnende begrippen de volgende betekenis:

Abonnement: De overeenkomst tussen gebruiker en VeiligheidNL, op basis waarvan gebruiker gedurende de overeengekomen periode toegang krijgt tot de Risicomonitor en diensten van VeiligheidNL in ruil voor een periodieke betaling.
Abonnee: Natuurlijke of rechtspersoon die op basis van artikel 3 van de Algemene Voorwaarden en na toestemming van VeiligheidNL een abonnement heeft afgesloten bij VeiligheidNL.
Account: De combinatie van gebruikersnaam met bijbehorend wachtwoord. De gebruiker heeft hiermee toegang tot de Risicomonitor.
Algemene Voorwaarden: deze Algemene Voorwaarden Risicomonitor.
Contactpersoon: Medewerker van abonnee die namens abonnee contact onderhoudt met VeiligheidNL en die voor VeiligheidNL aanspreekpunt is als zij abonnee wenst te bereiken.
Diensten: De door VeiligheidNL te verlenen diensten zoals beschreven in bijlage I.
Gebruiker: Medewerker van de abonnee die beschikt over een account.
Gebruikersnaam: Uniek e-mailadres dat onderdeel vormt van het account. Hiermee heeft gebruiker toegang tot de Risicomonitor.
Partijen: Abonnee en VeiligheidNL tezamen, individueel ook aangeduid als “partij”.
Risicomonitor: De online webapplicatie; www.risico-monitor.nl.
VeiligheidNL: Stichting VeiligheidNL, gevestigd aan de Overschiestraat 65 (1062 XD) te Amsterdam en de eigenaar van de Risicomonitor.
Website: De website www.veiligheid.nl/risicomonitor.


1.2 Tenzij anders bepaald in de Algemene Voorwaarden:

  • wordt onder “schriftelijk” ook elektronische communicatie verstaan, zoals berichtenverkeer per e-mail,
  • wordt met “artikel” een artikel in deze Algemene Voorwaarden bedoeld.


Artikel 2: Toepasselijkheid

2.1 De Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op het abonnement tussen VeiligheidNL en abonnee. Abonnee draagt zorg dat alle gebruikers bekend zijn of raken met de Algemene Voorwaarden en deze zullen naleven in verband met het
gebruik van de Risicomonitor.
2.2 VeiligheidNL is gerechtigd de inhoud van de Algemene Voorwaarden eenzijdig te wijzigen. Wijzigingen worden bekendgemaakt door toezending van de aangepaste Algemene Voorwaarden aan contactpersoon van abonnee. De wijzigingen zullen voor zoveel als mogelijk per ingang van ene nieuw kalenderjaar ingaan, maar treden in ieder geval veertien (14) dagen na bekendmaking in werking, of op de datum die in de bekendmaking is vermeld.
2.3 Als abonnee de wijzigingen in de Algemene Voorwaarden niet accepteert, heeft zij het recht het abonnement op te zeggen tot één (1) maand na de ingangsdatum van de aangepaste Algemene Voorwaarden. Het abonnement eindigt dan per ingang van het opvolgende kalenderjaar, zonder dat VeiligheidNL kosten of schade hoeft te vergoeden.


Artikel 3: Abonnement afsluiten Risicomonitor

Doelgroep
3.1 De Risicomonitor is beschikbaar voor bedrijven die een kinderdagverblijf uitbaten, of daadwerkelijk een vorm van opvang aanbieden voor kinderen tot en met 12 jaar, hoe ook genaamd. Of een bedrijf voor een abonnement in aanmerking komt ligt ter oordeel aan VeiligheidNL.

Aanmelding
3.2 Bedrijven die een abonnement willen afsluiten moeten zich via de website aanmelden, registreren en daarbij instemmen met de Algemene Voorwaarden. Aan de hand van de daar ingevulde gegevens oordeelt VeiligheidNL of een bedrijf voor een abonnement in aanmerking komt. 

3.3 De aanmelder is verplicht om bij het invullen van het aanvraagformulier juiste, actuele en volledige (adres)gegevens te verstrekken en een contactpersoon op te geven. Ook dient de aanmelder het aantal locaties in te vullen dat gebruik zal maken van het abonnement, inclusief adresgegevens. Wijzigingen in deze (adres)gegevens moet abonnee zo snel mogelijk laten doorvoeren door contactpersoon in de Risicomonitor.

3.4 Indien een aanmelder voor een abonnement in aanmerking komt, zal VeiligheidNL een e-mail zenden aan het bedrijf met daarin een bevestiging van het abonnement, de aanvangsdatum en duur, de kosten en de geaccepteerde Algemene Voorwaarden, daarmee is het abonnement tot stand gekomen.

3.5 Na registratie door VeiligheidNL ontvangen de aangemelde gebruikers per e-mail een gebruikersnaam en een link naar registratiepagina waar het account aangemaakt kan worden.

3.6 VeiligheidNL heeft het recht een potentiële abonnee te weigeren, als deze niet valt binnen de doelgroep zoals beschreven in artikel 3.2.


Artikel 4: Risicomonitor en de diensten

4.1 VeiligheidNL streeft ernaar om de informatie zoals opgenomen in de Risicomonitor actueel en volledig te houden en de diensten continu ter beschikking te stellen aan gebruikers, maar staat er niet voor in dat:

  • de opgenomen informatie altijd juist, actueel of geschikt is voor het door gebruiker beoogde doel; en/of
  • de diensten altijd en continue beschikbaar zijn.

4.2 Gebruiker of abonnee heeft geen toegang tot de Risicomonitor tijdens onderhouds- en reparatiewerkzaamheden. VeiligheidNL probeert deze werkzaamheden zoveel mogelijk uit te voeren op momenten waarop gebruikers of abonnees er zo min mogelijk last van hebben.

4.3 VeiligheidNL heeft het recht om wijzigingen aan te brengen in de Risicomonitor en de diensten. Wijzigingen die de kernfuncties van de diensten beperken, zal VeiligheidNL vooraf melden binnen een redelijke termijn, tenzij dit redelijkerwijs of technisch niet mogelijk is.

4.4 VeiligheidNL kan de Risicomonitor uitbreiden met nieuwe functionaliteiten. Tenzij anders bepaald vallen de nieuwe functionaliteiten van de Risicomonitor automatisch onder de reikwijdte van het abonnement


Artikel 5: Gebruiksrechten en verplichtingen van gebruiker

5.1 Alle intellectuele eigendomsrechten – waaronder in ieder geval de auteursrechten en databankrechten – die onderdeel uitmaken van, of voortvloeien uit de Risicomonitor, behoren toe aan VeiligheidNL. Dit geldt ook voor de eigendomsrechten van de diensten.

5.2 Na betaling van het abonnementsgeld, zoals vermeld in Artikel 6, krijgt abonnee van VeiligheidNL het recht om de Risicomonitor te laten gebruiken door gebruikers. Dit recht is niet-exclusief en mag niet worden doorgegeven of overgedragen.

5.3 Abonnee verplicht gebruiker dat die de gebruikersnaam en het wachtwoord geheim houdt en deze niet aan derden, waaronder in ieder geval externe adviesorganisaties en collega’s, verstrekt. Abonnee verplicht gebruiker tot einde van het abonnement verantwoordelijk te zijn voor het juiste gebruik en beheer van gebruikersnaam en het wachtwoord.

5.4 Gebruiker of abonnee zal de Risicomonitor en/of de (resultaten van de) diensten niet op ongeoorloofde wijze gebruiken en zich gedragen zoals van een zorgvuldig gebruiker of abonnee verwacht mag worden. Bij het gebruik van de Risicomonitor en/of de diensten zal gebruiker zich in het bijzonder houden aan het volgende:

  • Gebruiker mag de werking van de Risicomonitor niet verstoren of andere gebruikers schade of hinder bezorgen,
  • Gebruiker moet alle aanwijzingen en instructies van VeiligheidNL voor het gebruik van de Risicomonitor en/of de diensten opvolgen.


Artikel 6: Rechten en verplichtingen VeiligheidNL 

6.1 VeiligheidNL mag haar verplichtingen tot het verstrekken van toegang tot de Risicomonitor uitstellen of het abonnement met onmiddellijke ingang beëindigen als gebruiker handelt, of vermoed wordt te handelen, in strijd met de Algemene Voorwaarden Dit geldt naast de andere rechten die VeiligheidNL heeft volgens de wet of de overeenkomst.

6.2 De gegevens, die door abonnee of gebruiker worden verstrekt, worden door VeiligheidNL vertrouwelijk behandeld. VeiligheidNL neemt daarbij de van toepassing zijnde privacyregel- en wetgeving in acht, een en ander zoals weergegeven in haar privacyverklaring. Abonnee en gebruiker stemmen ermee in dat VeiligheidNL de verstrekte (persoons) gegevens opslaat en gebruikt in verband met 
het gebruik van de Risicomonitor en het abonnement. Bij beëindiging van het abonnement zal VeiligheidNL de verstrekte gegevens zo snel als mogelijk en toegestaan verwijderen uit haar database.


Artikel 7: Prijzen en betalingsvoorwaarden

7.1 Abonnee is een vergoeding verschuldigd aan VeiligheidNL die als volgt wordt opgebouwd:

  • een vast bedrag van EUR 175,00 (exclusief BTW) per kalenderjaar voor één (1) locatie, eventueel te vermeerderen met
  • een vergoeding van €27,50 voor elke volgende locatie van abonnee die in de Risicomonitor wordt aangemaakt.

7.2 De abonnementsprijs wordt in de kalendermaand na afsluiten van het abonnement in rekening gebracht door VeiligheidNL. Het abonnement zal naar rato van het resterende kalenderjaar worden berekend, inclusief de maand waarin het abonnement is afgesloten.

7.3 Het abonnement voor het eerste kalenderjaar is gebaseerd op het aantal opgegeven locaties op het moment van aanmelding door abonnee. 

7.4 In de daarop volgende kalenderjaren wordt het abonnementsgeld jaarlijks in rekening gebracht, in het eerste kwartaal van het kalenderjaar. Het abonnementsgeld wordt gebaseerd op het aantal opgevoerde locaties per 1 januari van het betreffende kalenderjaar.

7.5 Als er in het lopende kalenderjaar één of meerdere locaties komen te vervallen als deelnemende locatie voor de betreffende abonnee wordt hiervoor geen geld in mindering gebracht, aanpassingen worden doorberekend per aanvang van het daarop volgende kalenderjaar.

7.6 VeiligheidNL behoudt zich het recht voor de hoogte en de berekening van het abonnementsgeld zoals genoemd in 7.1, jaarlijks aan te passen.

7.7 Het abonnementsgeld moet binnen 30 dagen na de factuurdatum aan VeiligheidNL worden betaald.

7.8 De factuur zal digitaal, per e-mail, worden verstuurd naar contactpersoon. Als de factuur niet wordt betaald binnen de gestelde termijn en na een schriftelijke herinnering, zullen incassokosten in rekening worden gebracht en zal de toegang tot de Risicomonitor worden geblokkeerd.


Artikel 8: Duur en beëindiging

8.1 Het abonnement loopt voor de duur van het lopende kalenderjaar waarin het is aangegaan ('initiële termijn'). Het wordt daarna automatisch steeds met één kalenderjaar verlengd. Partijen kunnen ieder de overeenkomst schriftelijk opzeggen, met een opzegtermijn van minimaal één maand voor het einde van de initiële termijn. Of in een daarop volgende kalenderjaar, minimaal één maand voor het einde van dat kalenderjaar.

8.2 Daarnaast kan VeiligheidNL de overeenkomst met onmiddellijke ingang, zonder ingebrekestelling of gerechtelijke tussenkomst, geheel of gedeeltelijk ontbinden, zonder enige vergoeding van kosten of schade, in de volgende gevallen:

  • De abonnee vraagt (voorlopige) uitstel van betaling aan of krijgt dit toegewezen,
  • De abonnee vraagt faillissement aan of wordt failliet verklaard,
  • De abonnee schiet tekort in het nakomen van een belangrijke verplichting, en lost dit niet binnen acht (8) dagen na een schriftelijke aanzegging op. Het betalen van vergoedingen door de abonnee wordt altijd als een belangrijke verplichting gezien,
  • Er is sprake van overmacht, zoals gedefinieerd in artikel 10, die langer dan zestig (60) aaneengesloten dagen heeft geduurd.

8.3 Als het abonnement om welke reden dan ook wordt beëindigd, vervalt het gebruiksrecht dat VeiligheidNL op basis van Artikel 5.2 aan gebruiker of abonnee heeft gegeven, en wordt de toegang van gebruiker tot de Risicomonitor geblokkeerd.

8.4 Gebruiker is altijd verantwoordelijk voor het maken van recente back-ups van de gegevens die in de Risicomonitor zijn ingevoerd, zowel tijdens de duur van het abonnement als voor het einde ervan.


Artikel 9: Aansprakelijkheid en vrijwaring

9.1 De totale aansprakelijkheid van VeiligheidNL is altijd beperkt tot vergoeding van directe schade. Dit bedrag is maximaal gelijk aan het bedrag dat gebruiker in het kalenderjaar waarin de schade is ontstaan aan VeiligheidNL heeft betaald, met een maximum van EUR 2.500,00

9.2 Behalve in het geval van opzet of bewuste roekeloosheid van VeiligheidNL, is VeiligheidNL uitdrukkelijk niet aansprakelijk voor indirecte schade, gevolgschade, gederfde winst, gemiste besparingen, verminderde goodwill, schade door bedrijfsstagnatie, schade als gevolg van claims van derden tegen de gebruiker, en schade door het verlies, vernietiging of beschadigen van gegevens of documenten. 
Bovendien heeft VeiligheidNL geen bewaarplicht voor de data die door of namens de gebruiker zijn ingevoerd. 

9.3 De bepalingen in artikel 9.2, evenals alle andere beperkingen en uitsluitingen van aansprakelijkheid die in de overeenkomst zijn genoemd, gelden ook ten gunste van alle (rechts)personen die VeiligheidNL inschakelt bij uitvoering van de overeenkomst.

9.4 Abonnee vrijwaart VeiligheidNL en door haar ingeschakelde derden van alle rechtsvorderingen van derden met betrekking tot aansprakelijkheid, schade en kosten, die ontstaan door het gebruik van de Risicomonitor en de (resultaten van de) diensten.


Artikel 10: Overmacht

VeiligheidNL is niet verplicht om aan haar verplichtingen te voldoen als zij dit niet kan doen door overmacht. Onder overmacht wordt verstaan:

  • alle omstandigheden buiten de controle van VeiligheidNL die het nakomen van haar verplichtingen onmogelijk maken. Dit omvat onder meer overheidsmaatregelen, stroomstoringen, brand, internet- of computernetwerkproblemen, oorlog, werkonderbrekingen, stakingen, algemene vervoersproblemen en soortgelijke situaties bij toeleveranciers en hulppersonen van VeiligheidNL.
  • daarnaast wordt ook onder overmacht verstaan storingen in een (telecommunicatie)netwerk of verbinding of gebruikte communicatiesystemen.


Artikel 11: Overige bepalingen

11.1 VeiligheidNL mag haar rechten en verplichtingen uit het abonnement aan derden overdragen. De abonnee stemt op voorhand in met deze overdracht.


11.2 Als een of meerdere bepalingen van deze Algemene Voorwaarden ongeldig of vernietigbaar zijn, blijft de geldigheid van de overige bepalingen intact. Partijen zullen overleggen om nieuwe bepalingen overeen te komen ter vervanging van de ongeldig verklaarde bepalingen, waarbij ze zoveel mogelijk rekening houden met het doel en de strekking van de ongeldig verklaarde bepalingen.


Artikel 12: Toepasselijk recht en geschillen

12.1 Op het abonnement en deze Algemene Voorwaarden is Nederlands recht van toepassing.

12.2 Alle geschillen die voortkomen uit of verband houden met het abonnement of de Algemene Voorwaarden worden uitsluitend voorgelegd aan de bevoegde rechter te Amsterdam.

januari 2025

 

Stichting VeiligheidNL
Overschiestraat 65
1062 XD AMSTERDAM
T +31 20 511 45 11
www.veiligheid.nl

BTW nr: NL006787769B01
Kamer van Koophandel nr: 41202956
Bank: ING 655254005