Organisatie
VeiligheidNL is hét kenniscentrum voor letselpreventie. Wij zijn een onafhankelijke stichting met één directeur/bestuurder, Martijntje Bakker, en een vijfhoofdige Raad van Toezicht. Er werken zo’n 70 letselpreventie professionals: analisten, onderzoekers, consultants en marketing- en communicatiespecialisten. Onze letselpreventiethema’s zijn: kinderveiligheid, valpreventie, sportblessurepreventie, verkeersveiligheid, gehoorschadepreventie en productveiligheid.
Onafhankelijke stichting
VeiligheidNL is een stichting met ANBI-status (Algemeen Nut Beogende Instelling) en heeft geen winstoogmerk.
Directeur/Bestuurder
Management Team
Victor Zuidema
Raad van Toezicht
Bij VeiligheidNL hebben we een Raad van Toezicht. Zij houden toezicht op de financiële gezondheid, op de uitvoering van de strategie en letten erop of de belangen van de stakeholders voldoende zijn gewaarborgd door directie en of er geen onnodige risico’s worden genomen. De Raad van Toezicht bestaat uit 5 leden:
- Drs. Jan Hamming (voorzitter) – Burgemeester Zaanstad
- Drs. Joris Wels (toezichthouder) – Directeur Safety Business, Intersafe
- Drs. Dianda Veldman (toezichthouder) - Directeur/bestuurder van Patiëntenfederatie Nederland
- Drs. Maaike Lürsen (toezichthouder) - Secretaris van het College van Bestuur van de Hogeschool van Amsterdam
- Prof. dr. Rik Crutzen (toezichthouder) - Professor of Behaviour Change & Technology, Maastricht University
Jaarplan
Bekijk in het jaarplan wat dit jaar onze speerpunten zijn en welke projecten we gaan uitvoeren.
Download Jaarplan 2024
Jaarverslag
In ons jaarverslag vind je een overzicht van de activiteiten en projecten die we in 2022 hebben uitgevoerd en hoe deze hebben bijgedragen aan het voorkomen van letsel.
Download Jaarverslag
Financiering
VeiligheidNL werkt voor een breed scala aan opdrachtgevers. Dat doen we op subsidiebasis voor overheidsinstanties en fondsen, maar we werken ook in opdracht van bedrijven of soms een hele branche. We voorzien kinderopvangorganisaties van tools om de veiligheid op hun locaties te managen. Voor het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport doen we ieder jaar onderzoek en ontwikkelen we verschillende programma’s en campagnes voor de thema's kinderveiligheid, productveiligheid, gehoorschadepreventie, sportblessurepreventie en valpreventie. Voor het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat doen we onderzoek naar verkeersveiligheid en ontwikkelen we interventies. Samen werken we aan veiligheid en brengen we het aantal letsels en ongevallen in Nederland omlaag.
Veilig Productgebruik
Elke dag belanden er 600 mensen op de Spoedeisende Hulp door een ongeval met een consumentenproduct. Soms is het product onveilig, maar in veel gevallen is menselijk gedrag de oorzaak van letsel. Het thema Veilig productgebruik zet zich in om ernstig letsel als gevolg van het onjuist gebruiken van een product te voorkomen.