Kinderveiligheid
Zo werkt de Risicomonitor voor één locatie
Zo werkt de Risicomonitor voor één locatie
Een veilige en gezonde omgeving voor kinderen vereist aandacht. De Wet IKK verplicht daarom alle kinderopvanglocaties om een actueel veiligheids- en gezondheidsbeleid te hebben. Dit beleid moet samen met de medewerkers worden uitgevoerd in een doorlopend proces. Dit vraagt veel van iedereen. De nieuwe Risicomonitor helpt hierbij! We nemen je tijdens deze sessie, stap voor stap mee door de nieuwe tool.
Kinderopvangorganisaties die één locatie hebben. Heb je een organisatie met meerdere locaties, of ben je een locatie die onderdeel is van een grotere locaties. Volg dan deze sessie.
Na deze sessie kun je zelfstandig aan de slag met de nieuwe Risicomonitor
Uit onderzoek blijkt dat met name het levendig houden van het beleid, moeilijk is voor medewerkers. Het bezig zijn met beleid voelt meer als een 'motje'. Maar eigenlijk voldoe je dan niet aan de wet IKK. De nieuwe Risicomonitor betrekt medewerkers actief bij het beleid en de inventarisaties. Tijdens deze informatiesessie vertellen we meer over welke ondersteuning de RM jullie gaat bieden, want het is meer dan een digitale checklist.
De sessie bestaat uit twee delen; we geven een 'tour' door de nieuwe tool, daarna is er alle tijd om vragen te stellen.
Kinderveiligheid
Elke 6 minuten belandt er een kind op de Spoedeisende Hulp met letsel door een ongeval. Dit heeft veel impact op het leven van een kind én de ouders. Het letselpreventiethema Kinderveiligheid zet zich in om ernstig letsel bij kinderen te voorkomen.