Kinderveiligheid
Poster: De 4 van Veilig op de Fiets
Kinderen die onveilig achterop de fiets zitten, lopen het risico om met hun voet vast te komen tussen de spaken. In 2018 kwamen in Nederland gemiddeld 9 kinderen per dag van 3 t/m 6 jaar op de Spoedeisende Hulp binnen door een spaakbeknelling. Bijna 1 op de 3 van deze kinderen brak hierbij een bot!
Met veilige fietszitjes en het juiste gebruik hiervan, kun je spaakbeknelling voorkomen. VeiligheidNL geeft daarom 4 belangrijke adviezen hoe ouders spaakbeknelling kunnen vermijden, met behulp van de ‘4 van Veilig mee op de fiets’:
- Kies het juiste fietszitje
- Bevestig het zitje op de juiste manier
- Maak je kind goed vast in het zitje
- Zorg voor voldoende spaakafscherming
Help mee om het aantal voetjes tussen spaken te verminderen! Download de poster ‘De 4 van Veilig mee op de fiets’ en hang hem op in de wachtkamer, of op kantoor.
Poster De 4 van veilig mee op de fiets
Blijf op de hoogte!
Heb jij in je werk te maken met kinderveiligheid en wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen, onze Veilig Opgroeien aanpak en voorlichtingsmaterialen? Meld je aan voor onze e-mail updates!
Aan de slag
Meer over onderwerpen:
Meer voor werkvelden:
Kinderveiligheid
Elke 6 minuten belandt er een kind op de Spoedeisende Hulp met letsel door een ongeval. Dit heeft veel impact op het leven van een kind én de ouders. Het letselpreventiethema Kinderveiligheid zet zich in om ernstig letsel bij kinderen te voorkomen.