Kinderveiligheid
Letsels kinderen 0-18 jaar (2019)
Hoeveel kinderen en jongeren bezochten in 2019 de Spoedeisende Hulp (SEH), en waarom? Lees de uitgebreide rapportage Kinderveiligheid 2019.
Status
Onderzoek type
Cijferrapportage
VeiligheidNL zet zich in om het leven van mensen veilig(er) te maken door veilig gedrag in een veilige omgeving te stimuleren. Kinderveiligheid is één van de thema’s waar we ons op richten. Om letsels te kunnen voorkomen, is kennis nodig over de omvang van de letselproblematiek. Maar ook over de risico’s, type en ernst van letsels en factoren die hebben bijgedragen aan het ontstaan van het letsel.
Over 2019 is onderzoek gedaan naar SEH-bezoeken onder kinderen en jongeren (0-18 jaar).
Actueel overzicht over omvang en aard
Het doel van dit onderzoek was om een actueel overzicht te geven van de omvang en aard van de letselproblematiek onder kinderen en jongeren (0-18 jaar). In dit rapport beschrijven we de omvang van de problematiek, de belangrijkste persoonskenmerken, type en ernst van de letsels, de ongevalslocaties, de ongevalsscenario’s en factoren die hebben bijgedragen aan het ongeval. Om een gedetailleerder beeld te kunnen geven per levensfase van het kind, hebben we de resultaten in het rapport daar waar mogelijk opgesplitst naar vier leeftijdsgroepen: baby’s/peuters (0-3 jaar), schoolkinderen (4-8 en 9-11 jaar) en jongeren (12-18 jaar).
Tot slot geven we nog extra inzicht in de oorzaken en type letsel bij valongevallen onder 0-11 jarigen.
Download cijferrapportage Kinderveiligheid 2019
Op de hoogte blijven?
Heb jij in je werk te maken met kinderveiligheid en wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen, onze Veilig Opgroeien aanpak en voorlichtingsmaterialen? Meld je aan voor onze e-mail updates!
Kinderveiligheid
Elke 6 minuten belandt er een kind op de Spoedeisende Hulp met letsel door een ongeval. Dit heeft veel impact op het leven van een kind én de ouders. Het letselpreventiethema Kinderveiligheid zet zich in om ernstig letsel bij kinderen te voorkomen.