Kinderveiligheid
Doe mee met onze campagne Raak geen spaak!
Veel kinderen zitten niet veilig achterop de fiets. Om te voorkomen dat voetjes tussen de spaken komen, ontwikkelden we de campagne Raak geen spaak! Help ook mee om spaakbeknelling te voorkomen en deel ons campagnemateriaal op je eigen social mediakanalen.
Doel
Spaakbeknellingen voorkomen bij kinderen
Doelgroep
Ouders/verzorgers van kinderen (3 t/m 6 jaar)
Aanpak
De campagne Raak geen spaak informeert ouders/verzorgers over de manier waarop ze spaakbeknellingen kunnen voorkomen.
Kinderen die onveilig achterop de fiets zitten, lopen het risico om met hun voet vast te komen tussen de spaken. In 2018 kwamen in Nederland gemiddeld 9 kinderen per dag van 3 t/m 6 jaar op de Spoedeisende Hulp binnen door een spaakbeknelling. Bijna 1 op de 3 van deze kinderen brak hierbij een bot! VeiligheidNL vraagt aandacht voor dit probleem met de campagne: Raak geen spaak!
Raak geen spaak!
Help jij mee om voetjes tussen de spaken te voorkomen? Download hieronder de beschikbare materialen en deel de boodschap op jouw website of jouw social mediakanalen.Campagnematerialen Raak geen spaak!
De campagne bestaat uit een aantal materialen die je kunt inzetten op een website of op social media, zoals dit beeldmateriaal en deze teksten.
Voorlichting ouders
Meer over onderwerpen:
Meer voor werkvelden:
Kinderveiligheid
Elke 6 minuten belandt er een kind op de Spoedeisende Hulp met letsel door een ongeval. Dit heeft veel impact op het leven van een kind én de ouders. Het letselpreventiethema Kinderveiligheid zet zich in om ernstig letsel bij kinderen te voorkomen.